dinsdag 13 november 2012

Yara groeit (week 16)

Op schoot zitten bij wie dan ook en rond kijken is fijn; onweerstaanbaar lachen naar andere mensen wil Yara ook wel doen, maar ze komt past echt los als ze alleen op een rustig, gezellig plekje kan spelen. Het is ongelooflijk hoe lang ze zichzelf kan vermaken op een dekentje. Ze trappelt en kraait en lacht eindeloos naar speeltjes en knuffeltjes. 

Op de commode trekt ze haar beentjes hoog op en pakt dan haar bovenbeentjes vast. Nog even en ze heeft haar teen te pakken. In de box duwt ze zich met haar voetje omhoog, zodat ze al half op haar zij ligt. Dan bekijkt ze zichzelf in een spiegeltje of pakt haar speeltjes. Ook heeft ze haar vingertjes gevonden en begint ze een beetje te duimen.

Sinds vorige week slaapt ze in het ledikantje. Dat was meteen prima. Ze kan de dekentjes niet meer zo makkelijk los trappelen en heeft weer alle ruimte. We letten er niet meer zo precies op hoeveel melk Yara binnenkrijgt, omdat ze goed slaapt en groeit. We bieden voldoende aan, maar ze bepaalt zelf hoeveel ze drinkt. Het mooie aan borstvoeding is dat een kindje zelf bepaalt wanneer ze genoeg heeft. Dat principe houden we nu een beetje in stand. Ze vindt het gezellig om met ons aan tafel te zitten en lijkt ook al met interesse naar ons eten te kijken. Wanneer zullen we met de fruithapjes beginnen?

We zijn weer veel op pad geweest bij vrienden en familie. Ik word er steeds bedrevener in om op stap te gaan met twee kinderen. Ook Yara raakt eraan gewend in andere huizen te slapen. Natuurlijk is thuis het fijnste, maar het gaat en dat geeft ons vrijheid.

1 opmerking:

  1. Wat groeit ze toch snel! Heb je deze blog wel op facebook gezet? Dan heb ik hem gemist!

    BeantwoordenVerwijderen